bonebakker.punt.nl
Wat is een poeremetator?
Ik laat me niet graag voor een commercieel karretje spannen. Dus toen ik de radioreclame van Overtoom over een 'poeremetator' hoorde, weigerde ik te gaan opzoeken wat dat is. Ik vond het wel superslim bedacht van Overtoom: maak mensen zo nieuwsgierig dat ze vanzelf naar je site gaan. Maar ik besloot stand te houden.
 
Totdat een collega meldde dat hij het woord had gegoogled. Een poeremetator bestaat echt, zei hij: het is een brievenopener. Ja, zou het? Ik geloofde er niets van en ging door de bocht: ik besloot het woord alsnog zelf in Google in te voeren. Eén-nul voor Overtoom.
 
Inderdaad omschrijft Overtoom de poeremetator als een brievenopener. Maar er is ook een poeremetator-game, en daar lees ik dat het ding helemaal niet bestaat. Het is een practical joke voor nieuwe collega's: "Ga jij even de poeremetator halen"'. Net zoiets dus als de 'map met primeurs' bij ons op de redactie. Ik had het kunnen weten.
 
Maar goed: de poeremetatorgeest is uit de fles, dus laat ik van de nood een deugd maken. Er zal heel wat op dat woord gegoogled worden en daar wil ik graag van meeprofiteren. Het zou toch mooi zijn als iedereen die "Wat is een poeremetator" intikt, op mijn weblog terechtkomt. Net als al die mensen die zoeken naar wasluiswaar houden vrouwen van en jurkje mei li vos.
 
Dus beste googlezoeker, welkom op de bonebakkerblog. Je was op zoek naar de poeremetator, maar dat is een commerciële truc van Overtoom. Je bent erin getrapt, net als ik. En je bent ook nog eens op mijn site terechtgekomen; truc nummer twee. Ik zou zeggen: kijk rustig wat rond en een prettige dag verder!

Reacties

Pagina12
Goertz op 26-09-2007 10:16
Roro op 04-11-2007 23:30
Ik vind het een fantastisch idee om je blog te hypen door mee te liften op reclamekaravaan van Overtoom. Geniaal, gewoonweg geniaal.
jeetjemina op 15-03-2008 12:53
De enige echte poeremetator vind je hier:
 
gr eva
Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl